VB – V-blok

VB – V-blok:
Et manuelt værktøj til at løfte ruller

V-blokken (VB) er et alsidigt værktøj til bl.a. at løfte ruller og placere dem på f.eks. dorner.

Vi bruger typisk V-blokken som et værktøj til at løfte ruller, men den kan også bruges til at håndtere andre laster af cylindrisk form.

V-blokken er i sin simpleste form en blok med en stor v-formet fordybning i midten. En sådan blok kan placeres på en platform og bruges til at fiksere en cylindrisk genstand under transport.

I vores V-blok-løsning har vi erstattet blokken med en metalplade, og geometrien er typisk mere et V med en flad bund og kanter i toppen. Af historiske årsager har vi dog valg at bibeholde udtrykket “blok”.

Når man skal hente en rulle fra en palle, kan man placeres en af ​​de flade kanter på toppen af ​​”V”et mod siden af ​​pallen; så kan rullen rulles op på V-blokken og løftes.

Efter at rullen er blevet transporteret derhen, hvor den skal bruges, skal den typisk placeres på en dorn. Fordi V-blokken er roterbar, kan rullens kerne let orienteres i den rigtige retning for nem placering på dornen.

Egenskaber

  • Nem justering af rullekernen på grund af roterende V-platform.
  • Flad kant så rullen kan rulles fra pallen over på V-blokken.
  • Stort udvalg af rullediametre understøttes af V-blokkens geometri.
  • Let at tilpasse: Dimensionerne kan ændres efter specifikke behov.
  • Robust konstruktion til industrielt brug. Med sin helt rustfri stålkonstruktion er VB’en bygget til at holde og til brug i krævende industrielle miljøer.
  • Fås i hygiejniske udgaver til brug i renrum og i fødevareindustrien.

Billeder af V-blokken (VB):
Et redskab til at løfte ruller og andre cylindriske laster